Par mums
z/s „Kronīši” dibināta 1992.gadā.
Kā bioloģiskā tā ir no 2006.gada. Sākumā audzējām tikai graudaugus, ražojām sienu, jo mūsu pienākums bija turpināt Roberta Sirmā iesākto darbu zemnieku saimniecībā „Kronīši”- apsaimniekot zemi, sakopt laukus.
2009.gadā sākam nodarboties ar bioloģisko dārzeņu audzēšanu un pārstrādi, jo radinieks Mārtiņš Sirmais ierosina audzēt dārzeņus un konservus viņa restorāniem Rīgā.
Uzņēmumu reģistrējām pārtikas veterinārajā dienestā /PVD/. Ir ierīkota atbilstoši PVD prasībām ražošanas telpa. Strādājām pēc „Augļu, ogu un dārzeņu pārstrādes labas higiēnas un ražošanas prakses vadlīnijām”.
Mums nav ļoti auglīga zeme, bet esam pārliecinājušies, ka bioloģiskie burkāni, bietes, kartupeļi, kabači, gurķi, sīpoli, ķirbji, kāposti, pupas te aug labi. Protams, katrs augs tiek „apčubināts”, ar čaklajām rociņām apravēts.
Par cidoniju vērtīgajām īpašībām esam paši savā ģimenē jau sen pārliecinājušies, tāpēc tās mēs audzējam jau sen, pašlaik stādām jaunus stādījumus. Pašu spiesta sula, kas pārtop sīrupā. Cidonijas ar ķirbjiem kompotā- gardi gan!
Esam iestādījuši ēdamos pīlādžus. Kad būs pirmā raža, tad piedāvāsim jums jaunus mājas gardumus no veselīgajiem pīlādžiem.
Viens no populārākajiem mūsu produktiem ir Tomātu pasta, kas tiek ražota pēc pavāra, radinieka Mārtiņa Sirmā izstrādātās receptes. Tās ražošana ir ļoti darbietilpīgs process, jo ilgi jāvāra, tad vēl jāpasterizē.
Piedalāmies konkursā “Sējējs 2019” un saņemam PATEICĪBU no Zemkopības ministrijas par LEADER projekta veiksmīgu realizēšanu.
Par mums vari izlasīt Žurnālā “IR”, 2016.g. Nr.40 (337) 6.-12.X “Pēc Sirmā receptes”, Laikrakstā “Auseklis”, 2017.g. 22.decembrī “Viļķenes Kronīšos brīnumus rada paši” un ar Kronīšu receptēm iepazīties „Praktiskā latvieša” 2014. gada 25.-31. augusta Nr. 33.
Žurnālā „Ievas māja” Nr.17, 26.08-08.09., 2016.g.
Žurnālā „ir” Nr.40, (337) 6.-12.x, 2016.g.
Laikrakstā „Auseklis” 2017.g. 22.decembrī